Tilbake til Skritt for skritt – Aktiviteter for barnefamilier

Sommerskole 2021 – vennskap, lek og læring!

Barn på sommerskolen poserer med et oppgaveark ved Vulkan i Oslo

Sommeren 2020 arrangerte MiR for første gang sommerskole for barn i Oslo, for å tilby positive og lærerike aktiviteter i et år med nedstengning av de fleste aktiviteter. Sommerskolen ble en suksess, som vi valgte å gjenta i år. I år fikk 16 barn fra 3. – 6. trinn delta på sommerskolen. Vi var så heldige å få låne lokalene til Sterling SK på Grønland, og samarbeidet både med Vahl skole og med Grünerløkka Somaliske Foreldreforening om rekrutteringen av barn. 

Dette året delte vi oss inn i to grupper på to forskjellige steder – MiRs lokale i sentrum og Sterlings hus på Grønland. På den måten kunne vi sørge for å holde god avstand, og nå ut til barn bosatt ulike steder i byen. Selv om vi har vært i forskjellige lokaler, har vi samlet oss for å ha felles presentasjoner om ulike temaer, for eksempel om teknologi, for å spille fotball og andre aktiviteter for å få nye venner.

Temaer vi jobbet med på sommerskolen i år var natur, teknologi, kunst og kreativitet. I tillegg var det morsomme og sosiale utendørsaktiviteter. Barna lærte om naturfag med tilhørende tur til Naturhistorisk museum og Botanisk hage. Det har også vært kreative workshops hvor barna laget sin egen piñata og en hengende blekksprut, og vi hadde mange andre aktiviteter innendørs og utendørs. Barna fikk også prøve seg på minigolf, som for mange var en ny opplevelse. 

Vi gleder oss allerede til neste år, til en ny uke med vennskap, lek og læring, og takker Bufdir for støtten som har gjort sommerskolen mulig!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/prosjekter/familie-og-samfunnsliv/3-aktiviteter-for-familier-i-fattigdom/sommerskole-2021-vennskap-lek-og-laering-page/