Tilbake til Problematisk spilling i innvandrerfamilier

Pengespill

Pengespill på nett har blitt et økende problem under koronapandemien fordi man er mer hjemme og bruker mer tid foran PC. Man får også mye reklame om pengespill på TV der man for eksempel blir lokket med å bruke 100 kr for å få 500 ekstra å spille for. Man kan i utgangspunktet tenke at det ikke er så farlig å spille litt, men utfordringen for mange er at nettsidene er laget for å gjøre deg avhengig. Konsekvensen av pengespill kan være veldig alvorlige og mange av de som blir avhengige får langvarige psykiske problemer.

På denne siden kan du se flere videoer vi har laget om pengespill og pengespillavhengighet, og hvor du kan få hjelp. Videoene er tekstet på forskjellige språk, og vi har også brosjyrer.

Brosjyrer

Trykk her for folder som kan lastes ned på Mirs nettsider eller bestilles.

For tips om hvordan du kan snakke om spill med dine barn, trykk her.

Filmressurser

MiR har laget flere videoer vi bruker i arbeidet med foreldrene for å sette i gang diskusjoner:

Bruker barna dine for mye penger på mysteriebokser? (loot boxes)

Diskusjonsspørsmål:

Husker du noe av videoen? Ta en test her for se hvor mye du husker!

http://ie.smartedge.biz/ispring/loot-box-quiz/

Du har kanskje hørt om loot boxes? I hovedsak er en loot boks en pakke du kjøper som du ikke helt vet innholdet av, en slags mysteriebox. Mange barn vil ha Battle pass hvis de spiller Fortnite.

I noen spill kan du forbedre spilleren din med slike bokser, som i Fifa spillene, der noen bokser inneholder veldig gode fotballspillere. Problemet er at du ikke vet hvilke spillere du får.

Se hvorfor de kan være avhengighetsskapende her!

Pengespillavhengighet – hvem er de og hvor får du hjelp?

Forstå pengespillavhengighet (og hvordan hjernen lurer de som er avhengige!)

I denne videoen vil du lære om pengespillavhengighet. I løpet av videoen vil du forstå hvorfor det er vanskelig å slutte med spill fordi hjernen endrer seg når man er avhengig av noe, uansett hva. Og du vil få de siste tallene på pengespillavhengighet i Norge: Hvor mange gjelder det? Hvem er mest utsatt og hva du kan gjøre for å få hjelp.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/prosjekter/familie-og-samfunnsliv/tiltak-mot-problematisk-spilleatferd/pengespill/

Gratisspill som kan lure deg

MiR har i flere år jobbet med å spre informasjon på flere språk om problematisk spilling i familier gjennom prosjektet støttet av Helsedirektoratet. Loot box, eller mysteriebokser, blir mer og mer brukt i dataspill for barn for å få inntekt for firmaer som lager gratisspill. Det er derfor viktig å passe på at det IKKE …

Er du avhengig av pengespill?

Pengespillavhengighet er mer vanlig enn du tror. 1 av 100 er pengespillavhengige. Så kanskje noen du kjenner er avhengig av spill? Ofte vet de det ikke selv, eller de vil ikke innrømme det. Men de trenger hjelp og støtte av deg som er i familie med dem og er glad i dem. MiR har gjennom …