Tilbake til Skritt for skritt – Aktiviteter for barnefamilier

«Skritt for skritt» fortsetter ferden

Vinterferietur til Budor

MiR har fått fornyet tilskudd fra Bufdir til prosjektet «Skritt for skritt» for 2021. Dette er gledelig nytt for en rekke barn og familier som ellers ikke vil komme seg på turer og ferier i Norge.

Det kan være mange hindringer for at barnefamilier ikke kommer seg på ferietur. For mange dreier det seg om kunnskap, nettverk og, ikke minst, økonomiske midler. Prosjektet «Skritt for skritt» sørger for at barnefamilier som ikke selv har anledning til å reise på ferier får tilgang til tilrettelagte og organiserte turer, aktiviteter og gode opplevelser. Familier med dårlig råd kan delta på aktiviteter de vanligvis ikke har råd til. Dette er spesielt viktig for barna som fortjener ferier med mening, moro, læring og mestring – og å kunne fortelle jevngamle om ferien de skal eller har vært på!  

På grunn av koronapandemien har dette naturligvis vært en utfordrende oppgave siden mars 2020. MiR har til tross for dette klart å arrangere aktiviteter og turer i perioder med lavt smittetrykk. Som en direkte konsekvens av koroanasituasjonen opprettet vi «MiRs sommerskole» –  et tiltrengt tilbud til barn når mesteparten av kommunale ferietilbud var stengt. Videre så har våre lokallag sørget for at en rekke familier har kommet seg på flotte turer hvor friluftsliv står i fokus. For eksempel fikk familier oppleve fjell og friluftsliv på Brennabu leirskole i Valdres. Øvre Romerike reiste til Hunderfossen familiepark, Bodø har vært på Saltstraumen Brygge og Kristiansand har vært på Bringsvær leirskole. I vinterferien 2021 fikk barnefamilier fra Romerike testet seg i slalåmbakken i Budor. Det ble også arrangert julefeiring for barnefamilier, innenfor smittevernreglene vel å merke.  

Vi ønsker å nå ut til de som trenger det. Derfor har vi fått trykket opp en brosjyre på, så langt, fem språk som kan sees og lastes ned her.

Vi vil takke Bufdir for nye midler til «Skritt for skritt» og gleder oss til å holde dere oppdaterte fra våre ferieturer framover!  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/prosjekter/familie-og-samfunnsliv/3-aktiviteter-for-familier-i-fattigdom/skritt-for-skritt-fortsetter-ferden-page/