Friluftslivsferdigheter som inspirerer

MiR har de seneste årene satstet sterkt på friluftsliv og aktiviteter i naturen for familier i vårt nettverk. Til sommeren planlegger vi familieleir på vårt aktivitetssenter Nystølen i Etnedal. For å lære mer om ulike aktiviter vi kan fylle leiren med har Whyn Lam, Marta Osuch og Hege Iversen fra MiR deltatt på en tre dagers konferanse i Wales.

Her fikk vi lære hvordan aktiviteter i naturen kan ha terapeutisk effekt for både barn og foreldre, og hvordan aktivitetene kan styrke relasjoner både mellom mennesker og med naturen. Konferansen var lagt opp med mange praktiske workshop og interessante foredrag. Vi fikk blant annet lære hvordan man lager ild ved hjelp av friksjon og vi fikk prøve oss på både bueskyting og øksekast. Vi fikk også prøve oss på ulike håndarbeidsaktiviteter hvor man bruker naturmaterialer.

Konferansen var på et speidersenter og vi måtte lage maten selv og hjelpe til med det praktiske, slik som vedhugging. Selv om vi bodde trangt og kaldt og derfor sov dårlig reiste vi tilbake til Norge med masse energi og mange nye ideer til hvordan vi kan skape uforglemmelige ferieopplevelser på Nystølen i årene fremover.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/friluftslivsferdigheter-som-inspirerer/