FAMILIE- OG SAMFUNNSLIV
Fokusområde familie- og samfunnsliv er helt klart MiRs største prosjektområde, om man måler i mottatte tilskudd og ressursbruk. Flere av prosjektene driftes av sentralleddet, mens aktivitetene gjennomføres i lokallagene. Dette er en fin måte for MiR å sikre en helhetlig tilnærming til ulike temaer gjennom hele organisasjonen, samtidig som lokallagene også får mulighet til å være med å forme prosjektene selv, og å tilpasse dem til deltakerne i sitt lokallag.
Prosjektene kan deles inn i tre hovedområder: veiledning og opplæring; inkluderingsarbeid og motvirkning av fattigdom; holdningsskapende arbeid.
MiRs lokallag jobber kontinuerlig med disse temaområdene ved at ressurspersoner går foran som gode eksempler når det gjelder blant annet likestilling og integrering. Samlinger i lokallagene er ofte preget av dialog rundt disse temaene, hvor de som har bodd en stund i Norge og lykkes med integreringen ofte får en rådgivende rolle overfor de som har vært kortere i landet. I tillegg arrangeres det kurs og aktiviteter både for barn, ungdom og foreldre i alle våre lokallag.
Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/prosjekter/familie-og-samfunnsliv/
MiR har fått støtte av Bufdir til å utvikle en ny modell for å styrke familien i et forebyggende barnevernsprosjekt. Vi følger tett opp 5 familier som har blitt valgt ut i samarbeid med skoler med opplæring av foreldre og støtte barna i skole og fritidsaktiviteter. Prosjektet er treårig. Prosjektet skal ha samlinger ca 1 …
Siden 2015 har MiR mottatt støtte fra Bufdirs tilskuddsordning mot barnefattigdom. Støtten brukes i all hovedsak til å arrangere turer og aktiviteter for familier som ikke selv har anledning til å reise på turer og ferier. På denne måten har tiltaket bidratt til at familier med dårlig råd kan delta på aktiviteter de vanligvis ikke …
MiR mottar støtte fra Bufdir for å jobbe for et mer likestilt samfunn. Økt likestilling mellom kjønnene i ulike minoritetsfamilier er fokus for prosjektet. Gjennom dialogseminarer arbeider vi for å øke bevissthet og kunnskap rundt disse temaene. Dialogsamlingene ledes av ressurspersoner fra ulike minoritetsmiljøer. Gjennom dialog på eget morsmål, og gjennom muligheten for å lufte …
Siden 2015 har MiR har jobbet med dialogseminarer med foreldre om tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og negativ sosial kontroll med støtte fra IMDI. På møtene våre ser vi at foreldrene er interessert i å vite mer, men at kun et møte ikke gir så stor holdningsendrende effekt hvis det ikke er noe oppfølging. Fra 2015-2017 har det …
MiR har i flere år fått støtte av Helsedirektoratet til et prosjekt for å forebygge problematisk spilling for ungdommer med innvandrerbakgrunn. Prosjektet er hovedsakelig rettet mot foreldre, der vi setter i gang diskusjoner om hvordan de kan sette gode grenser for barn som spiller for mye. I forbindelse med prosjektet har vi laget brosjyrer på …