Tilbake til Innvandrerfamilier ut i naturen

Nye friluftslivsledere klare for oppdrag!

MiR har fortsatt sin satsning på friluftsliv, og særlig da på opplæringen av friluftslivsledere med ulik etnisk bakgrunn. Kursholder har vært Redwan Kahiye fra MiR-Ung, som også sitter i Norsk Friluftslivs rådgivende gruppe for flerkulturelt friluftsliv. Seks ungdommer i alderen 18-24 år har deltatt. De har fått opplæring i bruk av kart og kompass, og i matlaging på primus. DNT sine online-kurs har blitt benyttet i opplæringen, i tillegg til praktiske øvelser. Opplæringen ble avsluttet med hengekøyetur på Vettakollen i nydelig sommervær. Våre unge friluftslivsledere er nå klare for oppdrag som turledere ved sommerens turer i MiR, og de kan også ta på seg oppdrag for andre organisasjoner. 

Selv om mye har vært stengt og avlyst denne våren, er naturen alltid åpen! Med gode rutiner for smittevern og et godt lager av utstyr har vi derfor kunnet gjennomføre turlederopplæringen til tross for koronasituasjonen. Tiltaket er støttet av Miljødirektoratet og gjennomføres i flere av MiRs lokallag.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/prosjekter/helse/innvandrerfamilier-ut-i-naturen/nye-friluftslivsledere-klare-for-oppdrag-page/