Tilbake til Innvandrerfamilier ut i naturen

MiR feiret friluftslivet

4. – 12. september var Friluftslivets uke hvor friluftsliv og norsk natur ble feiret over hele landet. Initiativtaker til Friluftslivets uke er Norsk Friluftsliv med deres medlemsorganisasjoner, og målet er at flere får oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med utemulighetene der de bor.

MiR organiserte to aktiviteter denne uka: en tur for ungdommer og en aktivitetsdag for barn: 

Helgetur til Skogheim Feriehjem
MiR har over tid hatt opplæring av ungdomsledere i friluftsliv som en del av vårt filuftslivsprosjekt. Turen til Skogheim Feriehjem ved Hyggen var prosjektets avslutningsseminar hvor både ungdommer som tidligere hadde gjennomført opplæringen som friluftslivsledere og nye ungdommer deltok. Utover selve opplæringen og turer i området ble det tid til hygge og moro, med kortspill og god mat.   

Aktivitetsdag i Dyrsnes natursenter
MiRs lokallag i Stavanger hadde aktivitetsdag for barn, med kanopadling, natursti, naturbingo og matlaging på bål – en begivenhetsrik og variert dag med mye moro for barna. MiR Stavanger har, som vårt nyeste lokallag, på kort tid fått mye erfaring med friluftsaktiviteter, og det er stort engasjement for aktivitetene både blant voksne og barn.

Vi ønsker også å nevne at Zakaria Abdi Yusuf Osman, koordinator og ildsjel i MiR Stavanger, har blitt invitert av Norsk Friluftsliv til å holde innlegg under deres seminar om inkludering og friluftsliv i oktober. Les mer om dette seminaret under.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/prosjekter/helse/innvandrerfamilier-ut-i-naturen/mir-feiret-friluftslivet-page/