MiR med på kvinnedagsmarkeringer

Bildet over er malt av Masi Derakhshan i anledning utstllingen «Kvinne, liv, frihet» som ble åpnet på kvinnedagen 8. mars, Lørenskog hus. Utstillingen vil vare til 12. mars.

Kvinnedagen ble markert i går og MiR deltok på flere arrangementer på denne viktige dagen.

LIN og Minotenk arrangerte 8.mars-lunsj på Kulturhuset i Oslo. Lunsjmøtet ble åpnet med en innledning av statssekretær fra Arbeids og inkluderingsdepartementet, Nancy Herz, før det ble appeller fra innledere og en påfølgende panelsamtale. På podiet satt Rama Jama, FAU-leder og bydelspolitiker Attia Mehmood Mirza, gründer Lisa Cooper og LIN-leder Rabia Musavi. Lisa Esohel Knudsen fra Minotenk var ordstyrer. Lunsjmøtet var også en fin setting for sosialt samvær i etterkant av diskusjonene, som belyste ulike sider av innvandrerkvinners forhold til kvinnedagen. Daglig leder i MiR, Hege Iversen, og koordinator Claudette Vigueras var til stede fra MiR.

I Lørenskog var MiR medarrangør for utstillingsåpningen som gikk under fanen «Kvinne, liv, frihet» – slagordet til de iranske kvinnene som kjemper med livet som innsats mot presteregimet og moralpolitiet i Iran. Kunstneren Masi Derakshan har over tid jobbet med et bilde som uttrykk for denne kampen. Dette ble avduket i går på Lørenskog hus. Styremedlem i MiR, Mehran Paymard, holdt også appell. Arrangementet var et samarbeid mellom Utdanningsforbundet Lørenskog, Lørenskog Sanitetsforening, Kvinneklubben Lørenskog, Pars Forening, Lørenskog bibliotek, Lørenskog Arbeiderparti, Lørenskog SV og Rødt Lørenskog. Utstillingen vil vare til 12. mars.  

Vi var også så heldige å bli invitert av statssekretær Nancy Herz til et kveldsarrangement om sammensatt diskriminering, hvor styremedlem i MiR, Nask Kheder, deltok. Konferansier var Mahmona Khan.

Vi ønsker å takke for alle de flotte og tankevekkende arrangementene og for de modige og sterke kvinnene som deltok med sin stemme i går.  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/mir-pa-kvinnedagen-8-mars/