Markering av den internasjonale mannsdagen

Vegard Nervik fra MiR i samtale med regissør Toni Usman som har laget teateratykket Hundre% på scenen i Kulturhuset.

Lørdag 19.11. markerte MiR den internasjonale mannsdagen, i samarbeid med Radio Latin-Amerika og FOREM (Nasjonal Organisasjon For Etnisk Minoritetsmenn).

Et trekkplaster for konferansen var Ghulam Abbas som leste fra sin bok, Gudfaren. Abbas er mannen som politiet pekte ut som en av Norges farligste menn og leder av den beryktede B-gjengen. Han levde i mange år et farlig liv med skytevåpen, narkotika, dyre biler og bodde på de beste hotellene.

Abbas fortalte om hvordan han fikk snudd om på livet sitt. Han jobber nå med ungdommer og kom med tips for hva fedre kan gjøre for sine barn. Abbas berørte mange med sin opplesning fra boka og den påfølgende samtalen om farsrollen med Waqas Hussain fra FOREM.

Toni Usman viste klipp fra sitt teaterstykke Hundre% som er sentrert rundt den fiktive personen Farooq Ghuman – en norskpakistansk forsvarsadvokat som sliter med å finne sin identitet som ektefelle, far og mann. Vegard Nervik fra MiR ledet en samtale med Usman om stykket, der de reflekterte over mannsrollen i det norske samfunnet. I samtalene ble det reflektert rundt mannsidealer som er til hinder for å kunne definere sin egen identitet, for menn generelt og minoritetsmenn spesielt.

Konferansen ble også en fin mulighet hvor MiRs mannsgrupper i Oslo og Stavanger kunne presentere sitt arbeid. Koordinator i MiR Stavanger, Zakaria Osman, delte sine erfaringer i lag med Fedrenettverket i Stavanger kommune. FOREM presenterte også fra sin mannsgruppe.

Til slutt presenterte MiR sitt prosjekt Be Creative, der man kan lære myke ferdigheter gjennom kulturelle aktiviteter, som kan komme til nytte i rollen som far og ektefelle.

Les mer om prosjektet i her.

Som konferansierer for dagen var vi så heldige å få med to dyktige ungdommer fra vår ungdomsorganisasjon MiR-Ung; Ridwan Dahir og Khai Lam.

Vi takker alle våre foredragsholdere, samarbeidspartnere de tilmøtte for en vellykket konferanse. Konferansen har fått støtte fra Bufdir gjennom MiRs likestillingsprosjekt.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/mannskonferansen-i-kulturhuset/