Er du avhengig av pengespill?

Å spille bort pengene sine er lettere enn noen gang tidligere siden det bare er noen tastetrykk unna.

Pengespillavhengighet er mer vanlig enn du tror. 1 av 100 er pengespillavhengige. Så kanskje noen du kjenner er avhengig av spill? Ofte vet de det ikke selv, eller de vil ikke innrømme det. Men de trenger hjelp og støtte av deg som er i familie med dem og er glad i dem.

MiR har gjennom flere år har jobbet med dataspillavhengighet og vi ser at pengespillavhengighet er et økende problem. Pengespillavhengighet er trolig en større utfordring i en tid som nå med nedstegning av samfunnet, hvor mange ufrivillig har mye ledig tid. Da kan det være fristende å flykte fra kjedsomhet og frustrasjon med “kicket” en del opplever av å vedde og drømme seg bort i kjapp inntjening. Dessverre kan dette fort komme ut av kontroll, bli et avhengighetsmønster, og få alvorlige følger for en selv og ikke minst de rundt.

MiR har fått midler av Helsedirektoratet til å jobbe med bevissthetsgjøring rundt dette problemet. Vi har blant annet trykket opp brosjyrer om pengespillavhengighet hvor man kan få hjelp på flere språk. Vi har også laget og lagt ut informasjonsvideoer hvor man får gode råd og tips om videre hjelp, både som avhengig og som pårørende (se våre videoer om spilleavhengighet her).

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/er-du-avhengig-av-pengespill/