MiR har stengt på grunn av koronavirus. Les her for informasjon på ditt språk!

Nå som koronaviruset er her så er det viktig å få god informasjon – helst på et språk man kan godt.

Informasjon for deg som er smittet eller er i karantene

Folkehelseinstituttet har informasjon på arabisk, dari, engelsk, farsi, fransk, polsk, somali, sorani, thai, spansk, tigrinja, tyrkisk, urdu, vietnamesisk … og flere andre språk. Du kan besøke Folkehelseinstituttets nettside her.

Viktige hygiene-råd på flere språk

Folkehelseinstituttet har også viktige råd på hvordan vi skal forebygge smitte. De har plakater på arabisk, dari, engelsk, fransk, polsk, somali, sorani, badini, tamil, thai, tigrinja, pashto … og flere andre språk. Se større oversikt her.

Informasjon i din kommune

Det er spesielt viktig å holde seg oppdatert på hva som skjer i din kommune. Hvis du syns det er vanskelig å finne din kommune på internett, kan du trykke her for å finne nettsiden til din kommune.

Hvis du vil ha de nyeste rådene fra Oslo kommune kan du følge med her. Oslo kommune har råd på flere språk: engelsk, polsk, arabisk, somali, spansk, tyrkisk, og urdu.

Hvor kan du spørre om hjelp?

Hvis du er i risikogruppen eller er i karantene, så må du få andre til å hjelpe deg. Et godt hjelpemiddel er Appen nabohjelp. Trykk her for Google Play/Android-telefon. Trykk her for Apple/iPhone.

Du kan også melde deg inn i grupper på Facebook, hvor frivillige tilbyr hjelp, som for eksempel gruppa Oslo hjelper Oslo.

Du kan søke hjelpegruppe og din kommune på internett eller Facebook, så vil du raskt finne ut om det er noen som tilbyr hjelp!

Det er veldig viktig at alle følger rådene som blir gitt. Selv om man ikke kjenner seg syk, så kan man lett smitte andre. Vi må derfor alle ta beskjedene fra myndighetene på alvor!

Permalenke til denne artikkelen: http://www.mirnett.org/wp/viktig-informasjon-om-korona-pa-flere-sprak/