Tilbake til Lokallagene

MiR markerte Morsmålets dag med flere vellykkede «Vår Dag»-arrangementer

MiR Oslos koordinator, Claudette Vigueras, opptrer med tradisjonell dans i MiRs lokaler i anledning Morsmålsdagen. Hun har på seg en stor hodepryd med påfugl-fjær. Foto: Maru Sánchez

I anledning FNs morsmålsdag 21. februar markerte lokallagene Bodø, Stavanger og Oslo morsmålenes betydning og verdi. Markeringene ble utført i sammenheng med Frivillighetens år 2022, og var MiRs bidrag til «Vår dag»-initiativet. MiRs «Vår Dag»-arrangementer ble flotte feiringer av morsmålene arabisk, somali og spansk, med engasjerende og lærerike aktiviteter, smakfulle retter og god underholdning!   

I Bodø ble 19. februar en begivenhetsrik dag viet til det arabiske språket og tradisjoner. Deltakerne fikk blant annet malt hendene med henna-maling og lære å skrive på arabisk. Dagen ble arrangert i samarbeid med Kultursenter for Arabisk Talere.   

I Stavanger markerte MiR Stavanger dagen med familiedag på Madla bydelshus, sammen med Somali Community of Rogaland. Det ble aktiviteter, god mat, leker og ikke minst en spennende Kahoot-konkurranse!

I Oslo ble det spanske språket og latinamerikansk kultur feiret i MiRs lokaler. Det ble en innholdsrik dag med faglig innhold, fingermat og fargerik underholdning. Dagen ble arrangert i samarbeid med Radio Latin-Amerika og Senter for flerspråklighet på Universitetet i Oslo.

Bilder og film fra arrangementet til MiR Oslo: Maru Sánchez

Vi takker Frivillighet Norge og Sparebankstiftelsen DNB for støtte til arrangementene.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/lokallagene/mir-markerte-morsmalets-dag-med-flere-vellykkede-var-dag-arrangementer-stavanger/