Tilbake til Lokallagene

Ferskingkurs i friluftsliv i Stavanger

Bildekollasj: Bildet til venstre viser matlaging på bål med gryter med opphakkede grønnsaker. Neste bilde viser instruktør som viser fram hva man bør ha med i sekken. Neste bilde viser en gruppe i en gapahuk, og siste bilde viser et kvister som er lagt i kryss for effektiv båltenning.

MiR Stavanger er et av MiRs nyeste lokallag. I MiR får lokallagene selv velge hvilke av våre programområder de vil fokusere på . MiR Stavanger, med koordinator Zakaria Abdi Yusuf Osman, har valgt seg friluftsliv og folkehelse som sitt fokusområde. Lokallaget har allerede hatt mange flotte friluftsaktiviteter, og samarbeider med Stavanger Turistforening om disse. Flere av ressurspersonene i lokallaget har tatt tur- og aktivitetslederopplæring hos Turistforeningen.

For at enda flere skal få lære mer om friluftsliv har voksne og ungdommer fra lokallaget fått delta på kurset «Fersking i friluftsliv.» På kurset fikk de god pedagogisk opplæring av instruktørene Hilde og Marcus fra Stavanger Turistforening. Deltakerne fikk lære mange nyttige friluftslivtriks, som å bruke øks, hvordan bygge bål og mye mer! MiR Stavanger gleder seg til siste del av kurset som skal holdes i slutten av mai. Der vil de som har gått kurset få kursbevis og en fin håndbok i friluftsliv.

I MiRs friluftslivprosjekt for 2022 planlegges det turer i skog og mark for familier MiRs lokallag. Det blir videre opplæring av turledere, og så skal vi arrangere et erfaringsdelingsseminar i nettopp Stavanger.

Vi ser fram til et år med mange gode friluftslivsopplevelser!

MiRs Friluftslivprosjekt har fått støtte av Miljødirektoratet.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/lokallagene/ferskingkurs-i-friluftsliv-i-stavanger-page/