Årskonferanse i flott natur på MiRs eget leirsted

Helgen 15. – 17. september arrangerte MiR årskonferanse med tilhørende årsmøte og opplæringsseminar om friluftsaktiviteter på MiRs aktivitetssenter, Nystølen. Det ble et svært hyggelig og lærerikt samlingspunkt med flotte naturopplevelser, og mye god mat!

MiR tok over driften av Nystølen i Etnedal senhøsten 2022 og har siden da jobbet med å få stedet i stand for å kunne bruke det som som leir-, aktivitet- og opplæringssted – med innlosjeringsmuligheter og bruk av egne kjøkkenfasiliteter. Det var derfor stor stas å kunne vise frivillige fra lokallagene vårt nye aktivitetssenter etter mye hardt arbeid!

Deltakerne kom fra hele landet og i løpet av helgen fikk vi tid til både turer, leker og kanopadling. Det ble også mye fokus på god og sikker bruk av naturen med nyttige råd og tips i tilknytting opplæringsseminaret om friluftslivsaktiviteter.  

Mat og matlaging ble også et viktig tema denne helgen: Hanne Hide fra Norsk Friluftsliv holdt kurs om turmat fra hele verden, og deltakerne laget mat basert på oppskrifter som ligger fritt tilgjengelig på nettsiden turmat.no. Her ble det laget «falafel i pita», «chili-sin-carne» og en enkel og lekker iransk dessert som kalles Changmal. Bålpanna utendørs ble hyppig brukt, som vi kan se på bildene.

Deltakerne ble introdusert til en rekke kreative øvelser knyttet til prosjektet BeCreative. Øvelsene er ment å øke deltakernes myke ferdigheter, som samarbeidsevner og planleggingsferdigheter. I tillegg til å samarbeide om å lage turmat arbeidet deltakerne i grupper med å lage sin visjon av hvordan Nystølen kan utvikles som aktivitetssenter. Forslagene var mange, og både klatrepark og utendørs badestamp ble nevnt.

Som tidligere år fikk vi gjennomgått årsmøtets formelle punkter, med styrevalg, godkjenning av regnskap, budsjett og årsmelding. Lokallagene holdt presentasjon om prosjekter i deres område, som ble en nyttig utveksling av erfaringer og en god mulighet for å hente inspirasjon for koordinatorene andre steder.

Alt i alt ble det en flott opplevelse og vi gleder oss til flere aktiviteter her på Nystølen!

Vi takker særlig Sparebanksstiftelssen DNB som har sponset kanoene våre på Nystølen, og Miljødirektoratet som er tilskuddsgiver for opplæringsseminaret om friluftslivsaktiviteter.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/arskonferanse-i-flott-natur-pa-mirs-eget-leirsted/