Viktig og tankevekkende intervju med Stephen Adom i Skeiv verden

Denne uka er det Pride week i Norge. Det er en uke hvor samfunnet i felleskap feirer mangfoldet og friheten til å elske den du elsker, uansett hvilket kjønn de har. Dette er en veldig viktig markering for å skape større forståelse, åpenhet og inkludering i alle deler av samfunnet.

I Multikulti familiepods nye episode har kanalvert Whyn Lam intervjuet Stephen Adom som er daglig leder for Skeiv verden i Oslo og Viken. Skeiv verden er en organisasjon som støtter og hjelper LHBTIQ+ personer med minoritetsbakgrunn. LHBTIQ+ står for Lesbisk-Homofil-Bifil. Trans-Interkjønn – og Queer (skeiv) + (for andre seksuelle legninger). Det er en viktig jobb de gjør, for det kan være spesielt vanskelig  for de med minoritetsbakgrunn å stå fram som homofil eller med en annen seksuell legning.

Stephen, som er født og oppvokst i Norge med nigeriansk familiebakgrunn, forteller en tankevekkende og personlig historie om hvordan det var for han å ”komme ut” –  altså å la familie, venner og omgivelser få vite at han var homofil. Stephen deler hvordan han fortalte dette til sin mor og sin far, som uttrykte ulike reaksjoner. Han forteller også om hvordan det var å dele dette med sine venner, og hvordan en aksept kan ta tid selv hos de som er jevngamle. Det har ikke vært lett, men for Stephen ble det umulig å leve uten å være sann mot seg selv.

For det kan være veldig vanskelig og vondt å ikke bli akseptert på grunn av sin legning. For noen blir det så vanskelig at de ikke orker å leve fordi byrden blir for stor. Ganske mange går inn i et ulykkelig ekteskap eller forhold for å unngå skam eller at familien ”mister ansikt”. Stephens modige historie viser hvor vanskelig dette kan være, men også at man i dag kan få støtte. Skeiv verden gir hjelp til enkeltpersoner og kan også bistå med veiledning for familier.

Vi MiR oppfordrer alle til å støtte opp om Pride week denne uka. Vanligvis pleier Pride week å bli markert med en stor parade, men på grunn av koronasituasjonen er det en rekke arrangementer som man kan følge på nettet som et godt alternativ.

Trykk her for å høre intervjuet med Stephen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/viktig-og-tankevekkende-intervju-med-stephen-adom-i-skeiv-verden/