Vi lanserer Multikulti familiepod!

MiR lanserer 31.mars 2020 sin podcast Multikulti Familiepod. Med et multikulturelt skråblikk vil vi ta for oss ulike temaer knyttet til familieliv i Norge. Du vil få tips om hva du kan gjøre for at ditt barn skal få et godt liv i vårt multikulturelle samfunn. Alle barn er forskjellige, så det er ikke gitt at den samme metoden fungerer for alle. At man selv må finne den metoden som passer best for seg og sin familie er en av mange utfordringer man møter som forelder i dagens samfunn.

Første gjest er Lin Prøitz som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold. Hun vil legge frem noen av funnene fra sin studie «Psykt tabu» som ble gjennomført for Mental Helse Ungdom i 2018/2019. Hun fant ut at det er kulturelle forskjeller i hvordan man ser på psykisk helse. Dette kan gjøre at barrierene for å få hjelp er større for disse gruppene. I tillegg forekommer det utilsiktet rasisme, som de som jobber i helsevesenet må bli bevisst på. I denne episoden vil du også få tips om hvor du kan henvende deg for at du eller noen du er bekymret for skal få hjelp.

Multikulti familiepod er tilgjengelig på de fleste podcastplattformer, for eksempel Anchor, Spotify, og Google Podcast. Sørg for å trykke på «abonner» / «follow» slik at du automatisk får nyss om neste episode. Episodene legges fortløpende ut på facebooksiden, og er også tilgjengelig her på nettsiden.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/vi-lanserer-multikulti-familiepod/