Turer med MiR – friluftsliv og andre aktiviteter

I fjor arrangerte MiR tre vellykkede turer med mange deltakere.

Den første turen var for minoritetsfamilier i Oslo der det totalt var 54 deltakere. Turen ble organisert på slutten av sommerferien og gruppen dro fra Oslo til Brennabu Leirskole på Vaset i Valdres. Der ble det arrangert forskjellige aktiviteter som deltakerne selv var med på å planlegge og gjennomføre – det ble kanopadling, natursti, forskjellige konkurranser og matlaging.

Gruppen fra Kristiansand fikk en tur til Tusenfryd og Oslo i høstferien. Der var det 23 deltakere. MiR leide Ommen, som er en kystledshytte i Oslofjorden. Her kunne deltakerne ro og gå på tur i naturen. Det ble også arrangert en tur til Tusenfryd og en rask tur i Oslo hvor deltakerne fikk sjansen til å se noen av severdighetene i hovedstaden.

Gruppen fra Bodø dro til en hytte til Steigen. Det var 17 deltakere. Selve turen med hurtigbåt til Steigen var en ny opplevelse for mange. Familiene dro på fotturer og til Lilandstraumen Friluftsområde på Bogøya hvor de grillet og barna deltok på andre aktiviteter.

Alle deltakerne som var med på turene var veldig glade for at de fikk være med, spesielt var barna veldig fornøyde. MIR tenker det er viktig at personer med innvandrerbakgrunn kan erfare hytter med enkel standard som kan være billigere å leie hvis de vil dra på turer på egen hånd. Slike turer er en god mulighet til å bli kjent med norske vaner, aktiviteter og tradisjoner. Det er eksotisk for mange og de fleste får erfare noe helt nytt. Gjennom disse turene får også barna en felles referanseramme med andre norske barn, de lærer om norsk natur og friluftsliv – dette bidrar til økt integrering og språkinnlæring.

MIR håper at foreldre som tidligere har vært skeptiske til å sende barna sine alene på leirskole eller til andre overnattingsturer på hytter er nå blitt tryggere på dette siden de får erfaring med denne typen turer selv.

Alle disse turene ble støttet av BUFDIR


Du kan lese mer om turen til MIR-Bodø her

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/turer-med-mir-friluftsliv-og-andre-aktiviteter/

nb_NONorwegian