Radioprogram med Whyn Lam og Farshad Mohseni på Radio Latin-Amerika

Styreleder Whyn Lam og styremedlem Farshad Mohseni var hos Radio Latin-Amerika for å prate om ungdom, seksualitet og prevensjon.

Whyn Lam og Farshad Mohseni hos Radio Latin-Amerika

Whyn Lam sier til Radio Latin-Amerika at det var viktig å starte med prosjektet fordi dette med seksualitet kan være tabu blant mange med innvandrerbakgrunn; mange blir stresset når de kommer til Norge og får høre at på skolen begynner barn å lære om seksualitet fra 4. eller 5. klasse. Whyn forteller at i mange land snakker man ikke om dette i det hele tatt samtidig som det er et veldig vilktig tema. Gjennom dette prosjektet ønsker MIR å sette et større fokus på seksualitet og det forsøkes å gjøre med tiltak som er rettet mot innvandrere.

I radio-programmet er Whyn Lam i samtale med Farshad Mohseni. Farshad er familieterapeut og utdannet klinisk sosionom i barne- og ungdoms psykiske helse. Til daglig jobber Farshad i helsevesenet med barn og ungdom. Sammen tar de opp spørsmål som: Hva er kjærlighet? Hvorfor er det viktig man får informasjon om seksualitet? Hvor tidlig er det viktig å vite om seksualitet? Er det en sammenheng mellom sex og kjærlighet? Hva er den seksuelle debutalderen i Norge?

Etter pauseinnslaget i programmet prater Whyn og Farshad om seksuell identitet og om forskjellige måter samliv. De snakker også om det om å bli kjent med sin egen egen kropp, om prevensjonsmetoder og hva en helsesøster kan hjelpe ungdom med.

MIR er en organisasjon som prøver å skape diskusjon og dialog sånn at innvandrere lettere kan forstå hvordan ting fungerer i Norge. Whyn forteller at MIR har mange prosjekter som er knyttet til det å bli kjent med det norske samfunnet og dets holdninger og verdier.

Prosjektet om seksualitet og ungdom ble støttet av ExtraStiftelsen.

Klikk på bildet nedeunder for å høre hele programmet

Samtalen med Whyn og Farshad begynner ca. 4:15, etter sangen «Alguien». Ca. 15:16 spilles sangen «Lo mejor de mi vida eres tu» og programmet med Whyn og Farshad fortsetter.

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/radioprogram-med-whyn-lam-og-farshad-mohseni-hos-radio-latin-amerika/