Tilbake til Stavanger

En ny vår for MiR med nytt lokallag i Stavanger

MiR Stavangers første aktivitet: klatrepark!

MiR har nå et lokallag i Stavanger. I spissen står Zakaria Abdi Yusuf Osman (36) som til daglig jobber som bussjåfør. Nå er han også koordinator for MiR Stavanger. Vi har spurt Zakaria om hvorfor de har tatt initiativ til å danne lokallag, hva de ønsker å utrette og hva de har fått til så langt – til tross for koronasituasjonen.

Hvorfor ønsket dere å starte MiR Stavanger?
 

Vi ønsket å starte MiR i Stavanger fordi vi ønsker en frivillig organisasjon som er for alle, uansett religion, etnisitet eller bakgrunn. Vi har lyst til å gi informasjon om forskjellige temaer, og bygge broer mellom familiene og offentlige etater slik at de vet hva de ulike etatene gjør.

Hva er behovet til deltakerne i deres gruppe?

Vi ser at barn som lever under fattigdomsgrensen øker i Norge og vi ønsker å bidra med å gi glede til barnefamilier. Behovet til deltakerne i vår gruppe nå er å oppleve ulike aktiviteter, friluftsliv, og turer i nærområdet

Zakaria Abdi Yusuf Osman

Hvilke temaer og aktiviteter har dere lyst til å jobbe med i lokallaget?

Vi ønsker å tilby svømming for kvinner og barn, morsmålsundervisning for barn på somali, arrangere fester og sosiale sammenkomster for familier, og fjell-, skogs- og hytteturer.  

Lokallaget i Stavanger har allerede hatt sin første aktivitetsdag i klatreparken Skogsprett. Seks familier var med, og det var en ny erfaring for alle sammen. Både barn og voksne syntes det var veldig morsomt.

Vi er spent på aktivitetene lokallaget vil tilby framover. De kan dere følge med på denne siden. Bor du i området kan du også ta kontakt med Zakaria.  

Vi ønsker MiR Stavanger velkommen til MiR-familien!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/lokallagene/stavanger/en-ny-var-for-mir-med-nytt-lokallag-i-stavanger-page/