Markering av den internasjonale dagen om vold mot kvinner sett i lys av likestilling

Fredag 25. november er dagen for å markere avskaffelse av vold mot kvinner – dagen markerer starten på en 16 dagers internasjonal kampanje for å skape global oppmerksomhet rundt temaet. MIR markerte dagen lørdag 26. november ved P-Hotell hvor neststyreleder i MIR, Leoul Mekonen, holdt dialogseminar for innvandrere og flyktninger. Seminarene er støttet av BUFDIR og er en del av MIRs likestillingsprosjekt. 

dialogarbeid2

Leoul Mekonen forklarer at vold og undertrykkelse av kvinner må sees først og fremst i lys av likestilling mellom kjønnene; kvinneundertrykkelse kan ikke sees løsrevet fra makt og kontroll som utøves av menn. 

Vold i nære relasjoner er et svært viktig tema å ta opp. Mange av deltakerne på seminaret visste ikke at innvandrerkvinner er overrepresentert på krisesentre i Norge.
Mekonen sier MIR bruker dialogseminarer aktivt for å bevisstgjøre og øke kunnskapen om de skadelige konsekvensene ved bruk av vold. dialogarbeid1

Under foredraget snakket Mekonen også om barneoppdragelse. Han viste frem en del modeller for foreldreskap og barneoppdragelse og forklarte mulige konsekvenser av å oppdra barna på disse ulike måtene når man legger vekt på barnas psykologiske og sosiale utvikling.

Mekonen sier at dagens kompetanseheving rundt tema som vold i nære relasjoner og oppdragelse av barn er rettet mot helse -og sosialarbeidere. Dette er bra, men Mekonen understreker at innvandrerne selv har stort behov for kunnskap om emnene og om sosiale problemer de opplever i det nye landet Norge, om den nye norske kulturen og dets lover.

Mekonen er glad for at mange innvandrerorganisasjoner viser interesse rundt disse tema og mener at kompetansesentre og statlige organisasjoner som IMDI, BUFDIR, BUFETAT, BLD bl.a. bør investere mer på kompetanseheving og opplæring av innvandrer-befolkningen rundt tema som vold i nære relasjoner, barneoppdragelse og ulike typer oppdragelsesstiler.

Mekonen sier at MIR satser på å skape engasjement om ulike psykososiale problemer som kan ramme innvandrere og flyktninger. Under dialogseminarene vil MIR gjerne komme med råd om om hva som er mest hensiktsmessig og utviklende for barn.

Frivillige og innvandrerorganisasjoner som har lyst å samarbeide med MIR og vite mer om disse temaene kan ta kontakt med MIR ved å skrive til post@mirnett.org eller catalina@mirnett.org

Bildene er tatt av en seminardeltaker

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/markering-av-den-internasjonale-dag-om-vold-mot-kvinner-i-lys-av-likestilling/