Temadag: Kenya, kultur og kvinnelig kjønnslemlestelse

Det stod foredrag, kaffe-seremoni og mer på programmet når KFUK-KFUM Global og Stiftelsen Amathea arrangerte norsk-kenyansk temakveld for å ta opp temaet kvinnelig kjønnslemlestelse.

KFUK-KFUM-Global skriver: «Mer enn 200 millioner kvinner har blitt utsatt for kvinnelig kjønnslemlestelse, som er et inngrep som endrer eller fjerner deler av det ytre kjønnsorganet. Praksisen kan føre til store helseproblemer som infeksjoner, blødninger, ekstrem smerte og problemer med menstruasjon, urin og psykisk helse. Å utføre kvinnelig kjønnslemlestelse er ulovlig i Norge, men praktiseres i rundt 30 andre land. Hvorfor blir det ikke slutt på en så skadelig praksis? Hvordan påvirkes de som går gjennom det? Og hvorfor er det så viktig å ha kunnskap om dette?»

Nima Diriye, styremedlem fra MiR holdt foredrag – andre foredragsholdere denne kvelden var Wolela Haile, ansatt i Tverkulturell Helseinfo, Farhia Luul Makerow, som har lagd dokumentaren ”I min mors navn” og Jeanette Joreid og Mercy Nzisa Musyimi fra KFUK-KFUM Global.

Her kan dere se noen bilder fra arrangementet:

Mercy Nzisa Musyimi, Jeanette Joreid og Anthony Kibet Chemarum fra KFUK-KFUM Global

Nima Diriye, MiR

Farhia Luul Makerow

 

De flinke danserne Therese Gouyide og Sofia Peralta

Flott musikk fra «Tea Time»

  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.mirnett.org/wp/kenya-kultur-og-kvinnelig-kjonnslemlestelse/